phone banner
page-image
Услуги

Стълби от дърво Варна


Стълби от дърво Варна, изработени от DstHomeset

Много често хората виждат дизайн на стълба в някое списание, в интернет или пък в дома на свои познати и решават, че това е идеалния модел и за техния дом. За съжаление, изборът не е толкова лесен. Обикновено тези спиращи дъха конструкции са резултат от усилията на екип от специалисти. Подобни стълби са проектирани специално за даденото място и не винаги са най-добрия избор за вас и за Вашия дом.

Добрата новина е, че DST Homeset ще Ви предложи забележителни модели на стълби от дърво Варна. Нашите проекти са уникални и съобразени с архитектурните особенности на дома и желанията на клиента. Ние ще проектираме, изработим и монтираме уникална стълба с дървена конструкция, която ще краси дома Ви занапред. Именно защото са неповторими и направени по поръчка, дървените стълби се вписват еднакво добре в интериора на нови и стари жилища.

Дървото е универсален материал, известен не само с елегантността и красотата си, но и с изкючителната си издържливост. Няма друг материал, който да придава на един дом повече класа, стил и уют. Именно затова, DST Homeset Ви предлага една изключителна услуга – ние ще проектираме и изработим за Вас уникални стълби от дърво Варна, съобразени с вашите нужди и предпочитания.

В процеса на създаване на визията на дървената конструкция, важна роля играе дизайнера, той изработва цялостната концепция на стълбището – как ще изглежда то и как ще се позиционира в интериора на дома ви. От друга страна, архитектът се грижи конструкцията да е функционална и безопасна за употреба. Ролите и на двамата – на дизайнера и архитекта, са еднакво важни за създаването на един завършен и качествен продукт. За Ваше удобство, DST Homeset Варна Ви предлага цялостна услуга, която комбинира и двата елемента от проектирането на дървени стълби.

Видове стълби от дърво на DST Homeset

Основниятните въпроси, който трябва да си зададете, при избора на модел на Вашата стълба е:

  • Как да изполвам помещението си оптимално?
  • Как стълбите ще достигнат от началната до крайната си точка?

За да намерите отговор, трябва да сте запознати с различните видове стълби. Те са няколко основни вида:

– Прави – те са най-евтиния и удобен вариант, но не винаги и най-удачния. Те изискват повече пространство, подходящи са за големи помещения и предлагат ограничени възможности що се отнася до височината им. Правите дървени стълби имат три разновидности. Първата е стъпала, подредени в права линия от горе до долу. Този тип е известен още като двураменна стълба.

Друг популярен вариант е така наречения Г-образен дизайн, при който стълбището отива първо нагоре, а след това наляво или на дясно. Третият вариант за права стълба е Т-образният, при който посоката е отново нагоре, след което стъпалата се разделят в двете посоки.

– Вити стълби – те са оригинален и стилен елемент в дизайна на едно жилище. Що се отнася до оптималното използване на пространството, са най-икономични и заемат най-малко място. От друга страна обаче, те са и най-непрактични от гледна точка на функционалността. Пренасянето на вещи и мебели е затруднено при тази разновидност на стълби от дърво Варна. Витото стълбище се разполага около една фиксирана ос. Обикновено стъпалата се “увиват” около нея. Специфичното и най-сложното при този тип стълба е изработката на вития парапет.

– Тип пачи крак. – специфичното при този тип стълби е, че качването и слизането е с точно определен крак. Основно се използват за тавански помещения или при липсата на място за “разгъване на стълбата”. Тези стълби са и най-стръмни.

Основното и най-важното при избора на дървена стълба, освен модела и визията е нейната безопасност. На второ място идват вашите предпочитания и вкус. За да получите максимално удобни за използване, красиви и издръжливи стълби, не се колебайте да се свържете със DST Homeset. Ние ще Ви предложим богат асортимент на стълби в различен дизайн и стилове. Нещо повече, ние ще ви предложим експертни консултации, за да изберете най-подходящото и функционално решение за Вашата дървена стълба.