phone banner
page-image
Услуги

Енергоспестяваща къща Варна

Една от последните тенденции в архитекутурата и строителството е проектиране и строеж на така наречените енергоспяващи къщи. Целта на всяка нискоенергиина къща, произведена от DST Homeset е да направи живота в градските условия по-комфортен. Ако решите да инвестирате в подобна сграда, Вие ще си осигурите уютен дом, предлагащ всички удобства на модерния живот – уединение и най-вече разумно използване на електроенергия. Енергоспестяваща къща Варна е идеалното решение за Вас. Тази уникална конструкция ще ви предложи по-добри условия за живот, съобразени със съвременните изисквания за пестене на енергия и намаляване на въглеродните емисии, излъчвани от дома ви (т. нар. въглероден отпечатък на сградата). Освен невероятният домашен комфорт, една нискоенергиина къща се различава от конвенционалните конструкции с несравними качества. Вече няма да ви се налага да се тревожите за влага и плесен, защото строителните процеси са „сухи”, къщата е с отлични изолационни показатели, снабдена с вентилационна система за създаване и поддържане на приятна и здравословна жилищна среда. Търсенето на проекти за енергоспестяващи къщи непрестанно расте не само заради постоянно повишаващите се цени на електроенергията. Съвременните технологии и материали позволяват използването на принципите на природосъобразното проектиране и дори в България темата за “зелената” архитектура е широко обсъждана.

Какво представлява енергоспестяваща къща Варна?

При разработването на проект за подобна сграда трябва да бъдат взети под внимание редица фактори, да се включат екип от специалисти (дизайнери, архитекти и др.). Благодарение на тях, още в началната фаза от разработката на плана на къщата може да се определи какво ще е потреблението на енергия. Подобен проект е по-бърз за реализация отколкото строежа на обикновените сгради. За период от 2 до 6 месеца, целият проект може да бъде завършен. Това води до по-голяма ефективност и значително ограничени разходи. Не бива да се забравя и факта, че всички разходи за материали са предварително изчислени и няма да се наложат допълнителни такива в процеса на създаване на енергоспестяващата къща Варна. Въпреки че цената й е по-висока в сравнение с конвенционалните проекти, в дългосрочен план направената инвестиция се изплаща многократно. Разлика между „пасивни“ и енергоспестяващи къщи При сградите съществуват класове за енергийната ефективност също както при ел. уредите . Например,” А” са т. нар. “пасивни” сгради. Те също са енергоспестяващи къщи, от по-висок клас, използващи възобновяеми енергиини източници, като слънчевата енергия, земна топлина и дъждовна вода., разбирасе и разходите за инсталациите (Климатизация, вентилация и т.н) в тях са далеч по-високи. В пасивната къща още на планово ниво се решават основните проблеми с енергозависимостта, свързани с отоплението и охлаждането и цялостното климатизиране на къщата. Сградите клас „Б” са по-достъпни и подходящи за Българския пазар. Енергоспестяваща къща Варна е конструкция, която има за цел да Ви предложи подобрени условия за живот и същевременно значително да намали годишните Ви разходи за битови сметки. Не се правят компромиси с Вашия начин на живот. Стремим се да постигнем нова визия на къщите с дървена конструкция, да бъде новаторска, модернистична, с функционално вътрешно разпределение и високи енергиини качества, щадящи природата и нейните ресурси. Как се постига висока енергийна ефективност?

  • Компетентен и опитен проектански екип
  • качествен инвестиционен проект
  • правилно позициониране на сградата в парцела спрямо слънцегреенето
  • избор на подходяща конструкция – способна да комбинира и понесе тежестта на изолационните слоеве;
  • комбинация от високо качествени изолационни материали и подходящи строителени операции
  • квалифициран и опитен персонал

Основната цел при строителството на енергоспяващите сгради е равностойна цена и по – високо качество на живот спрямо монолитното строителство; Важно е да се отбележи, че се търси максимална функционалност между конструкцията и предназначението на всеки елемент. Използването на най-новите материали, съвременен дизайн и “зелени” строителни материали позволява да се намали нуждата от електрическа енергия за отопление и охлаждане. В комбинация с фотоволтаични системи и слънчеви колектори къщата може да стане енергонезависима (пасивна). Ако и вие искате да инвестирате в едно по-светло и екологично бъдеще, не се колебайте да се свържете с DST Homeset. Ние ще Ви предложим изключителен дизайн на енергоспестяваща къща във Варна.